Hubová omáčka

Způspobů jak udělat cosi v čem plavou houby a co se dá nazvat houbovou omáčkou je mnoho, tka přijměte alespoň jeden z nich. Vemte cibulku a houby, obojí očistěte a nakrájejte. Cibulku jemněji, houby mohou být více nahrubo. Rozpalte v rendliku (či hrnci) tuk (postupně jsem použil máslo, sádlo i olej, hodí se vše, jen máslo a sádlo mají ošklivou tendenci pak v omáčce ztuhnout. což je jedno pokud ji hodláte sníst ještě teplou..) hoďte na něj cibulku a po chvíli i houby. Nechte chvíli na ohni, houby pustí vodu, bude se to dusit. Připravte si na pánvi máslovou (případně jinou. dělal jsem s olejem, nemám odzkoušení hotové) jíšku. Houby s cibulkou osolte, opepřete, a poté zalijte trochou vody. (a asi přidejte masox, nebo něco podobného. jíška chuť ubere) Nechte chvíli vařit a vhoďte jíšku. Zamíchejte a za dvě minuty máte hotovo. Lze použít spolu s masem, případně jsem dělal touto omáčkou zalité zapékané brambory.

No comments: