Guláš s houbami

Posledně jsem odzkoušel udělat vepřový guláš a přidat do něj houby, a výsledek mohu jen doporučit. Asi půl kila vepřového na guláš (ramínko, plecko, libový bůček, horší krkovička) zhruba stejně tolik cibule, houby, něco mleté sladké papriky, sůl, olej, 1 kostka masoxu, 1 feferonka pro ty kdo rádi trochu ostřejší. Cibuli oloupat, nakrájet na středně malé kousky (centimetr na centimetr je trochu moc, ale i tak velká může být), maso na kousky, feferonku omýt a také na kousky, (opravdu malé). Cibulo v hrnci osmažit na oleji do zlatova, pak přidat mletou sušenou papriku, nechat chvíli osmahnout. Přidat maso, otáčet a míchat, aby se nespálilo, maso se trochu zatáhne, a samo pustí šťávu. Chvíli nechte dusit, pak přilijte trochu hoké vody, doprostřed vhoďte kostku masoxu. (Guláš se dusí, ne vaří.. té vody ne moc najednou..) Po zhruba půlhodině přidejte sekanou feferonku a houby. Zkoušel jsem čerstvé žampiony, hlívu a nebo sušené lesní houby, vše bylo dobré. Dosolte dle chuti, nechte dělat než bude maso měkké. (třeba zrovna ramínko moc času nepotřebuje, po hodině a čtvrt je guláš měkký a prudce jedlý)

No comments: