Bramboračka

Bramborová polévka je tradiční české jídlo, a sem k houbám jí přidávám protože hub se do ní tradičně dává poměrně hodně. (pochopitelně, chudší lidé poslali děti do lesa na houby, a jelikož je měli zadarmo tak jich vesele použili hodně. A ono koneckonců na pořádné bramboračce není nic špatného.. Potřebujete brambory, kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, cibuli (to vše očistit, nakrájet a do hrnce.. zalít vodou, osolit a dát vařit) dále trochu másla na jíšku, trochu hladké mouky, majoránku a právě zmiňované houby, asi by šly použít i čerstvé, ale spíše se dávají sušené. polévku vařte , chvíli před tím než je vše měkké hvoďte houby. Udělejte z másla a mouky jíšku, taktéž přidejte do hrnce. Na závěr posypte majoránkou.

No comments: