Uchovávání sušených hub

Když už jste našli houby, nasbírali je a nasušili, co s nimi dále? Vždyť po tom co jste měli se zpracováním tolik práce, zajisté nechcete aby se vám zkazily. Nu, v první řadě je nutno říct? Houby se suší poněkud důkladněji než například křížaly nebo sušené švestky. Měly by obsahovat co nejméně vody, tenké plátky hub mají bý tpo důkladném usušení tvrdé a křehké. Jak je uskladnit? Mnoho třebas bylinek se uchovává v plátěných pytlících, ale toto není pro houby vhodné. Minimálně ztratí veškeré houbové aroma, a vy byste tak mohli do porkmu nastrouhat dřeve se stejným chuťovým efektem, maximálně se normálně zkazí. Na suché houby je dobrá njaká vzduchotěsně uzavřená nádoba, ideálně taková co neovlivňuje chuť ani vůni, skleněná. Houby mjí značnou trvanlivost v nádobě umístěné normálně někde na polici. Pokud však chcete, aby vám vydržely ještě déle, je možné dotyčnou (asi sklenici) s houbami umístit do chladničky, tam vydrží ještě déle. A nebo v podstatě zavařit. Bez nálevu, jen suché houby ve sklenici, zavíčkovat a nechat projít varem. Ve vakuu mají houbičky trvanlivost až neuvěřitelnou.

No comments: