Bylinková omelete s houbami
Potřebujete houby, trochu angl slaniny, vejce, cibulku, bylinky, sůl a pepř. Nakrájejte houby, cibulku a slaninu. Tu rozškvařte na pánvi ve trošce oleje, přidejte cibulku, houby, duste asi čtvrt hodiny. Ochuťte solí, pepřem, případně kapkou octa dle chuti. Rozšlehejte vejce s bylinkami, (dle chuti, bazalka, oregano, kopr, cokoliv) a případně můžete přidat trochu strouhaného sýra, omelete bude lehčí, nadýchanější. Osmažte po obou stranách, položte na talíř, pokryjte houbovou směsí, přeložte a jezte. (U původního receptu je uvedena doba přípravy tři čtvrtě hodiny, ale pokud si děláte trochu jen pro sebe, tak stihnete na jedné pánvi smažit houby, na druhé omeletu, a máte to velice rychle.)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment